Gisteren had ik een fotoshoot om de foto’s voor mijn nieuwe website te maken.

Gevalletje uitstelgedrag! Op het allerlaatste moment geregeld en met gezonde spanning en tegenzin voor de camera. Waarom?

Ik vind het spannend om online zichtbaar te worden! Ik doe al wel wat op linkedin en ik maak wel eens een blog of zelfs een vlog, maar nu wordt het allemaal zo echt!

Waarom ik spanning voelde? Zichtbaar zijn en kleur bekennen doet iets met me. Het heeft te maken met het idee dat ik nu de wereld laat weten wie ik ben, wat ik doe en waar je voor bij mij moet zijn!

Zeggen waar je van bent, dat is dus spannend! Het vergt lef en ook vertrouwen in jezelf en in anderen.

Stiekem was het een hele leuke ochtend! De fotograaf stelde me erg op mijn gemak zodat ik kon ontspannen (Rimke, van Fotorimser.nl). En… nu de website bijna klaar is, ben ik trots en geeft het me een goed gevoel!

Zoals ik het spannend vind om online zichtbaarder te worden, zo vinden veel mensen het spannend om “anders” te zijn dan de groep. In een groep en dus ook op het werk, stellen we ons, bewust of onbewust, altijd de vraag of we er bij horen én of we erbij willen horen. Al onze opvattingen en (belemmerende) overtuigingen nemen we mee en we checken onbewust of die kloppen met de opvattingen en overtuigingen van de groep. Sterker nog, groepen werken, ook vaak onbewust, degene die het meest van hen verschilt de groep uit. Dat zie je in klassen op school en net zo goed in teams op het werk!

Durf jij je echt te laten zien in je team? Wat gebeurt er als je een fout maakt? En wat doe jij als leidinggevende als een teamlid een fout maakt?

Wat kan je als teamlid en als leidinggevende doen om het veiliger en plezieriger te maken in het team? Daar ga ik de komende weken mijn blogs over schrijven. Ik neem je mee in de fases van teamontwikkeling waar alle teams en groepen doorheen gaan. Zo gaat mijn volgende blog over heldere doelen stellen en het maken van afspraken! Klinkt als een open deur, en toch zie ik het hier nog vaak mis gaan in teams!

Wie ik ben?

Anne Giezen, teamcoach en coach van leidinggevenden bij vragen over het leiden en aansturen van teams. Door mijn coaching werken teams met meer plezier samen, is er openheid en veiligheid en worden er betere resultaten geboekt. Leidinggevenden zijn beter in staat aan te sluiten bij het team, komen verder dan brandjes blussen, met als doel mooie resultaten te behalen en talenten te benutten.

Ik doe mijn werk met enthousiasme en energie. Met een goed gevulde rugzak met methodieken en werkvormen en natuurlijk met mijn ruime ervaring. Jarenlang adviseerde ik managers en organisaties in mijn functie als HR manager. De afgelopen jaren heb ik me steeds meer verdiept in groepsdynamica en ik volgde ik verschillende scholingen. Ik heb met ervaren teamcoaches meegelopen en veel meters gemaakt.

Heb je een vraag over het aansturen van je team, een specifieke casus of wil je met me sparren over je aanpak, laat het me weten. Dat kan hieronder in de comments of door me te bellen of te mailen.

Veel succes en graag tot de volgende keer!

Anne Giezen

06-43063265 – annegiezen@gmail.com – Binnenkort online: www.annegiezen.nl

Gelijk aan de slag? 
LATen we kennis maken!

Ik kom graag bij je langs om kennis te maken, of we maken kennis via een video-call. Is er een klik en wil je verder praten, dan volgt een uitgebreid intake gesprek en wordt de coachvraag helder. Je ontvangt een offerte op maat.