Voor Wie

Voor Teams

Hoe zou het voor je zijn om te doen waar jij goed in bent? Samen met collega’s die ook doen waar zij goed in zijn? En dat jullie samen werken aan jullie doelen, op een manier die prettig en effectief is…?

Wat zou het jullie opleveren als jullie écht op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar steunen en successen gunnen? Als je fouten kunt maken en ervan kunt leren? Als je elkaar kunt aanspreken zonder ruzie te krijgen of een naar gevoel?

Ik weet dat het kan! En ook… wat er voor nodig is om samen nog plezieriger en effectiever te werken. Ieder team is anders, en groepsdynamiek kent ook een aantal wetmatigheden.

Mijn aanpak is pragmatisch. We starten met een individueel intake gesprek met alle teamleden. Z ontstaat vertrouwen. Teamleden  kunnen zich uitspreken en krijgen een beeld van mij en van wat ze kunnen verwachten.

Daarna volgt een kick-off sessie waarin het team bepaalt wat goed gaat en wat aandacht behoeft. De sessies daarna bouwen we samen. Stap voor stap. We doen wat nodig is en wat jullie helpt. 

Ik hou van verhelderen en van werken met wat er is in het hier en nu.

Ik kom bij een vergadering en terwijl jullie vergaderen kijk ik met frisse blik en geef ik jullie terug wat mij is opgevallen. Patronen waar jullie je wellicht niet van bewust zijn en die niet helpen in het behalen van jullie doelen. En, de sterke punten die er zijn en die jullie nog meer kunnen uitbouwen. Jullie blijven eigenaar van het proces, ik spiegel, faciliteer en begeleid.

Team coach traject

Teamontwikkeling kent vier fases . De zoekfase, de positioneringsfase, de wij-fase en de transformatiefase (vrij naar Tuckman).

Een team in de zoekfase kan op zich goed functioneren. En…het kan altijd effectiever en/of plezieriger. En als het effectiever en plezieriger wordt, merk je dat aan de resultaten. Is het niet aan de toename van de klantgerichtheid, het behalen van gestelde doelen, dan toch zeker in een dalend ziekteverzuim en een betere score bij het medewerkerstevredenheidsonderzoek.

Stap 1

Intake met de leidinggevende en een intake met alle individuele teamleden

Doel: kennismaken, informatie verzamelen over het team, verwachtingen helder krijgen.

Stap 2

Kick-off; een sessie van een dagdeel met de volgende onderdelen:

  • Wat zijn onze doelen?
  • Hoe werken we samen en hoe willen we samenwerken?
  • Krachtenveld: wat doen we al goed en wat willen we leren?
  • Go – No Go: het team stemt over: willen jullie in een teamtraject werken aan de door jullie opgestelde doelen en willen jullie dat ook met mij als teamcoach?

Stap 3

Bij een “Go” kan het traject starten. In  4  sessies kan een team zich meestal goed ontwikkelen naar een volgende fase in de teamontwikkeling, om daarna samen verder te bouwen. De periodes tussen de sessies worden door het team benut om te oefenen met nieuw gedrag.

Bekijk de beelden van eerdere team coaching sessies. 

Gelijk aan de slag? 
LATen we kennis maken!

Ik kom graag bij je langs om kennis te maken, of we maken kennis via een video-call. Is er een klik en wil je verder praten, dan volgt een uitgebreid intake gesprek en wordt de coachvraag helder. Je ontvangt een offerte op maat.