Vanochtend was ik al vroeg in de supermarkt. Ik kan het dan niet laten om naar de gesprekken tussen de supermarktmedewerkers te luisteren. Het zal wel beroepsdeformatie zijn… Ik ving dus een gesprek op tussen 3 medewerkers en het ging ongeveer zo: 

Cassiere A: Ja, ze heb promotie gekregen, snap jij dat nou? Dat ze niet zien wat haar makkies zijn, dat begrijp ik niet. 

Cassiere B: “Nee, dat begrijp ik ook niet. Alhoewel, bij ons liet ze ook pas na een half jaar haar ware aard zien…”

Cassiere A: “ja dat klopt, maar wel opvallend vind ik dat ik bij Willy (gefingeerde naam) dezelfde makkies zie. 

Cassiere B: “Ja? oh maar daar heb ik dan weer niet zo veel last van.”

Cassiere A: “Nee? net zo bazig joh!

Cassiere C: “ja, maar dat klopt want wat je van de één kan hebben, trek je bij een ander niet!”

En zo is het! Ik had de dames bijna uitgenodigd voor mijn workshop op 6 februari, om hen meer inzicht te geven in gedragsstijlen en waarom je meer moeite hebt met die ene collega, dan met die andere. Prachtig voorbeeld van perceptie. Mijn handen jeuken dan om niet ter plekke de mat van de Wereld van Verschil op de vloer te leggen en een teamsessie te verzorgen, zodat het hele team inclusief leidinggevende elkaar “makkies” en talenten nog beter leren kennen en kunnen benutten.

Wil je meer te weten komen over je eigen gedragsstijl en hoe je nog effectiever kunt zijn in je rol als manager of als teamlid? Kom dan donderdag 6 februari naar mijn workshop. Dan ervaar je op een laagdrempelige manier, interactieve manier de kracht van de verschillende gedragsstijlen. Dé start om met een andere bril en met meer begrip en waardering naar die lastige collega te leren kijken en zo samen meer te bereiken.

Meer weten? Mail dan naar ja@annegiezen.nl of stuur me een bericht.

Gelijk aan de slag? 
LATen we kennis maken!

Ik kom graag bij je langs om kennis te maken, of we maken kennis via een video-call. Is er een klik en wil je verder praten, dan volgt een uitgebreid intake gesprek en wordt de coachvraag helder. Je ontvangt een offerte op maat.